Vakantie op Fanø

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Meer filters
Zoek een vakantiehuis op Fanø
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}
Fanø is het noordelijkste van de Deense Waddenzee-eilanden

De Waddenzee Fanø van 52 m2 is even groots op het gebied van tradities en natuurervaringen als klein in oppervlakte. Het eiland is de belichaming van een natuurlijke harmonie die je raakt zodra je van de veerboot in Nordby stapt en de zoute geur van de Noordzee je overspoelt. Er heerst een merkbare rust op het eiland en als je naar de brede, witte zandstranden loopt, waar het merriestro licht wiebelt in de wind, kunnen we bijna garanderen dat het vakantiegevoel je in de greep krijgt.

Fanø kenmerkt zich door het Nationaal Park Waddenzee met trekvogels en zeehonden aan de ene kant van het eiland en de prachtige zandstranden en duinen aan de andere kant. Het eiland is ontstaan ​​als een zandbank in het ondiepe zeegebied tussen het Duitse eiland Sylt en het Hoornsrif - een rif dat zich 40 km lang uitstrekt aan de Deense westkust. Zelfs vandaag de dag spoelt de zee zand naar het westelijke strand, zodat het eiland Fanø langzaam naar het westen groeit.

Danibo verhuurt vakantiehuizen en vakantieappartementen over het hele eiland, maar vooral in Sønderho, Nordby, Rindby en Fanø Bad vind je veel mooie vakantiehuizen. Je vindt er idyllische rietgedekte huizen, grote poolhouses of huizen met uitzicht op het water. De mogelijkheden zijn talrijk.

Lees hieronder meer over ervaringen, activiteiten en overnachtingsmogelijkheden op een van de mooiste vakantie-eilanden van Denemarken.

Fanø - slechts een boottocht verwijderd

Vanaf Esbjerg duurt het niet meer dan ca. 12 minuten varen naar Fanø. Onderweg kun je het eiland in de verte in de gaten houden, en richting Esbjerg kunnen ze op zoek gaan naar de 4 gigantische sculpturen 'Man by the Sea' van Svend Wiig Hansen. De veerboot meert aan in Nordby, de stad waar je gezellige cafés en spannende winkels vindt in het labyrint van smalle straatjes, of rijd door naar je bestemming op Fanø.

Se færgeplan

Rijk aan cultuur, festivals en kunstgalerijen

Het eiland is rijk aan cultuur met historische stedelijke omgevingen, Fannikerdage, Dragon Festival, Sønderhodagen, kunstgalerijen en strandzeilers. De vakantiehuizengebieden op Fanø bieden allemaal idyllische huisjes met rieten daken op heuvelachtig, schilderachtig terrein, waar het terrein typisch is omzoomd met aanplant zoals rozenbottels en pijnbomen. Al 100 jaar trekt het eiland kunstenaars uit binnen- en buitenland aan, die Fanø als inspiratiebron hebben gebruikt en het hebben verrijkt met kleine gezellige winkeltjes die mooi en inspirerend handwerk verkopen.

Last Minute tilbud

Last-minute aanbiedingen

Bent u op zoek naar echt goede prijzen voor een vakantie op Fanø? Bekijk dan onze Last Minute aanbi...

Se tilbud
2 personen korting

2 personen korting

Krijg korting op een vakantie voor twee bij een groot aantal vakantiehuizen op Fanø en aan de westk...

Se tilbud

Actieve vakantie op Fanø

De westkust van Fanø is een 15 km lang, wit, breed zandstrand. Het behoort tot een van de beste en veiligste badstranden van Europa. Het strand is erg stevig en u kunt met uw auto bijna helemaal tot aan de waterkant rijden. Het hele jaar door vindt er een zee aan verschillende activiteiten plaats op het strand, zoals vliegeren, windsurfen, fietstochten, balspelen, barnsteentochten en nog veel meer. De fietstochten beperken zich niet tot het strand, de rest van het eiland is bijna ontworpen voor mensen die van fietsen houden, die met de auto een paar kilometer het milieu willen sparen en tegelijkertijd heel dicht bij de natuur willen zijn en het prachtige landschap op Fanø. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een fietsvakantie op Fanø; je kunt je eigen fiets achterin de auto meenemen, je kunt fietsen op de veerboot, je auto thuis of in Esbjerg laten staan ​​en tot slot kun je op meerdere plekken op het eiland een fiets huren.

Nordby Wooldays

Eén weekend per jaar wordt Fanø omgetoverd tot een walhalla voor gasten die van breien houden. Nordby Wooldays bezet Fanø met evenementen, kraampjes, cursussen, gemeenschappelijke diners en nog veel meer - allemaal met garen en breien als middelpunt. Het is een ongelooflijk populair evenement en het is belangrijk om er op tijd bij te zijn in verband met het boeken van accommodatie op het eiland. Danibo staat klaar om je te helpen bij het vinden van goede accommodatiemogelijkheden.

Fanø Internationaal Drakenfestival

Fanø is bekend in de hele drakenwereld. Jaarlijks wordt hier een van de grootste vliegerfestivals gehouden en in 2023 is het het 40e jaar op rij dat zo'n 5.000 vliegerliefhebbers bijeenkwamen om te vliegeren boven Fanø. Gedurende twee weken in juni is de lucht boven het kleine Deense eiland bedekt met zelfgemaakte vliegers in alle maten, vormen en kleuren. Het festival vond voor het eerst plaats in 1985 - op dat moment reed de Duitser Wolfgang Schimmelpfennig van Hamburg naar het eiland om zijn eerste zelfgemaakte vlieger door de lucht te laten vliegen.

Ontmoet ons - Danibo

Danibo is een vakantieverhuurbedrijf in familiebezit dat lokaal geworteld is op ons prachtige eiland; Fanø. We zijn gepassioneerd door en kennen alle aspecten van een vakantie op Fanø, en we staan ​​altijd klaar om vragen te beantwoorden en te helpen met alle details van uw vakantie! U vindt ons in de haven van Nordby, direct wanneer u van de veerboot stapt. Tot ziens op Fanø.

 

Besøg Danibo

FAQ


Hoe kom je bij Fanø?

Er is maar één manier om naar Fanø te komen - en dat is met de veerboot. De Fanø-lijn vaart het hele jaar door van de haven van Esbjerg naar de haven in Nordby en weer terug. De overtocht duurt maar 12 minuten, dus je bent snel op je bestemming.

Hoe vaak vaart de veerboot?

De veerboot vaart het hele jaar door en meerdere keren per dag. Bekijk hier de dienstregeling van de veerboot

Waar kun je verblijven op Fanø?

Danibo heeft een groot aanbod aan mooie vakantiehuizen, verspreid over de gebieden: Nordby, Sønderho, Fanø Bad en Rindby. U vindt er zowel zomerhuizen als vakantieappartementen.

Kun je fietsen huren op Fanø?

Ja. U kunt op Fanø een fiets huren bij Fri BikeShop, Fanø Cykler en Fanø Bikes. Het is ook mogelijk om naar de veerboot te fietsen en in te stappen.

Waar kun je eten op Fanø?

Er zijn een groot aantal heerlijke eetgelegenheden op Fanø - voor zowel de grote als de kleine honger. Je kunt hier veel meer lezen over de eetgelegenheden!

Welke winkelmogelijkheden vindt u op Fanø?

Zowel in Nordby, Sønderho als Rindby vind je een aantal reguliere supermarkten, een slager, microbakkerij en natuurlijk Fanø Bryghus. Daarnaast vind je er een aantal interessante speciaalzaken die Fanø specialiteiten en mooie ambachten verkopen.

Waar ligt Fanø Bryghus?

U vindt Fanø Bryghus op Strandvejen 5, 6720 Fanø. Je kunt een van de beste brouwerijen van Denemarken hier van dichtbij bekijken: Fanø Brewery