LEGOLAND Billund – een hoogtepunt tijdens een vakantie in Denemarken

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Meer filters

LEGOLAND Billund Resort is zonder twijfel een van de populairste en bekendste attracties van Denemarken. Elk jaar betovert het niet alleen de kleintjes, maar ook bezoekers van alle leeftijden. Al in 1932 begon de Deense timmerman Ole Kirk Christiansen met het maken van houten speelgoed, tegenwoordig de plastic bouwstenen met de karakteristieke acht knoppen. Een stukje kindertijd dat vrijwel iedereen kent en liefheeft. Toen Billund in 1968 LEGOLAND opende, opende de stad ook haar eigen wereld van ervaringen die ongeëvenaard is, vol games, plezier en avontuur. Want het Billund LEGOLAND inspireert zijn gasten niet alleen met een wereld van maar liefst 65 miljoen legoblokjes, maar ook met in totaal 50 attracties en attracties op een terrein van zo'n 14 hectare midden in Billund. LEGOLAND-fans blijven terugkomen en kunnen zich eigenlijk elk jaar verheugen op innovaties en nieuwe ervaringen. LEGOLAND Billund verdiende prijzen voor zijn onvergelijkbare concept, en daarom zijn er nu navolgers in de VS, China en zelfs Maleisië. Een wereldwijd succes, dat zijn oorsprong vindt in het midden van het binnenland van Jutland en zijn magie van hieruit over het hele land verspreidt.

Bekijk alle vakantiehuizen
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Welkom in Billund LEGOLAND, welkom in avonturenland!

Voor velen zijn legoblokjes een cruciaal onderdeel van de kindertijd. Van jongs af aan werden ze gebruikt om hele speelwerelden te creëren en kleine Lego-figuurtjes spannende verhalen te laten beleven. LEGOLAND heeft in Billund de fantasie in werkelijkheid omgezet. Speelgoeddromen worden werkelijkheid in zeer verschillende themagebieden: Betreed de spannende piratenwereld, bewonder grote piratenschepen en zoek naar boekaniersschatten in duistere grotten. Waag je in drakengrotten, tempels, spookhuizen en goudmijnen. Dwaal door Indianenland en Star Wars Land en breng een bezoek aan de reusachtige figuur van Luke Skywalker. Duik in het Wilde Westen van Legoredo Town en ervaar alle magie van een middeleeuwse vesting in het Ridderrijk, inclusief echte prinsessen, kasteelheren, ridders en tovenaars - en allemaal gebouwd van ontelbare Legoblokjes! En het beste van alles: overal kan en mag je natuurlijk meespelen! In Duplo Land kunnen zelfs de allerkleinsten elektrische Duplo auto's en miniatuurtreinen besturen, op de Lego Tog kun je met het hele gezin door het park rijden en je daarna samen uitleven in de geweldige speeltuinen van Billund LEGOLAND.

Beleef Miniland

Trouwens: er zijn niet alleen fictieve werelden gebouwd in Billund in LEGOLAND. Bezoekers kunnen zich ook vergapen aan de vele uiterst realistisch nagemaakte gebouwen uit onze tijd in Miniland bij LEGOLAND Billund Resort. Je kunt hier in Mini de indrukwekkende replica van de haven van Kopenhagen bewonderen, evenals het beroemde paleis Amalienborg, dat is gebouwd met in totaal meer dan 900.000 legosteentjes. De reis gaat verder door een miniatuur-Amsterdam, langs een Schots kasteel en omhoog naar Mount Rushmore - inclusief een presidentieel portret en gebouwd met maar liefst 1,5 miljoen Legoblokjes. De Eiffeltoren en beroemde wolkenkrabbers van over de hele wereld fascineren bezoekers van alle leeftijden. Hetzelfde geldt voor het Star Wars-landschap, het miniatuurraketstation met spaceshuttle en nog veel meer - de ogen van kinderen zullen oplichten, net als die van hun ouders! Je kunt dan een boottocht maken op het kunstmatige meer bij Miniland in Billund LEGOLAND, die je rechtstreeks naar het Vrijheidsbeeld brengt, langs de Griekse Akropolis naar een Egyptische tempel.

De miniatuur LEGO-wereld in LEGOLAND Billund Resort is een ontzagwekkende attractie die je absoluut met eigen ogen moet zien. Toegang tot Miniland is inbegrepen bij de toegangsprijs voor LEGOLAND Billund - dus laat u verrassen!

LEGOLAND Billund: Binnenkomst in een betoverende wereld

Geniet van toegang tot een magische wereld bij LEGOLAND Billund, die u, uw kinderen en vrienden natuurlijk ook interactief uitdaagt. Omdat het park er niet alleen is om naar te kijken, zijn de prijzen van LEGOLAND Billund ook inclusief toegang tot vele spannende attracties en attracties. Het aanbod varieert van achtbanen en draaimolens tot waterattracties en adembenemende diepzeeduiktrips in het Atlantis Sealife Park. Bezoekers van alle leeftijden hebben gegarandeerd plezier! Baan je samen een weg door het spannende laserlabyrint, beklim een ​​van de grote klimmuren in een race, duelleer in de Nintendo Game Zone of geniet van een heel bijzondere filmervaring in de 4D-bioscoop van Billund LEGOLAND - wat wil je eerst doen?

Iedereen die op vakantie is in West-Jutland, moet zeker een bezoek aan LEGOLAND Billund Resort plannen. Het park is bijna overal gemakkelijk te bereiken en is een perfecte bestemming voor een dagje uit. Breng een onvergetelijke dag vol uitbundige jeugdvreugde door met familie, vrienden of als koppel. Alles wat je moet weten voor je bezoek, over LEGOLAND Billund prijzen, LEGOLAND Billund openingstijden, het LEGOLAND Billund hotel, vouchers voor LEGOLAND Billund, LEGOLAND Billund bezoeken met honden en nog veel meer informatie vind je hier.

Verblijf in het LEGOLAND Billund Resort Hotel

Met zoveel te bieden in LEGOLAND Billund Resort, is een enkele dag nauwelijks genoeg om van alle avonturen van het park te genieten. Blijf dus gewoon in een ander hotel en profiteer van het LEGOLAND Billund hotel dat bij het park hoort. LEGOLAND Billund bestaat al een aantal jaren als resort, waardoor overnachten midden in het park mogelijk is, in spannende themakamers. Hotelovernachtingen bij LEGOLAND Billund laten kinderharten sneller kloppen, want elke kamer is iets heel bijzonders. Er zijn kamers die eruitzien als piratenkooien, schatkamers, een kasteelkamer of kamers die zo kleurrijk zijn als de achtergrond van een videogame. Met een overnachting in het LEGOLAND Billund hotel maak je van je verblijf in het park een echte avontuurlijke vakantie. Als je op de tweede dag bij LEGOLAND Billund geen zin hebt om weer met de toegangsprijs om te gaan, dan is een overnachting in LEGOLAND Billund's hotel een goede optie. Afgezien van de kamers die zich direct op het terrein van LEGOLAND Billund Resort bevinden, zijn er ook andere hotels in de buurt die samenwerken met LEGOLAND Billund.

Als u geld wilt besparen voor het hotel in LEGOLAND Billund, kunt u ook in onze vakantiehuizen in West-Jutland verblijven. De reis van daar naar het LEGOLAND Billund Resort is zonder problemen mogelijk en duurt slechts ongeveer een uur. Zo kunt u 's ochtends comfortabel ontbijten in het vakantiehuis direct aan zee, daarna comfortabel vertrekken en altijd op tijd op het park aankomen voor de openingstijden van LEGOLAND Billund.

LEGOLAND Billund – Honden zijn ook welkom

Net als in de rest van Denemarken blijft LEGOLAND Billund trouw aan de liefde voor honden! Omdat honden, net als hun menselijke metgezellen, bijna overal in Denemarken graag geziene gasten zijn – en dat geldt ook voor LEGOLAND Billund. Honden zijn toegestaan ​​in het park zolang ze aangelijnd zijn en hun baasje goed voor ze zorgt. Honden zijn zelfs welkom in sommige kamers van Hotel LEGOLAND Billund - vraag Hotel LEGOLAND Billund naar huisdiervriendelijke kamers.

In LEGOLAND Billund mogen honden hun baasjes in principe gratis vergezellen, en ook voor de viervoeters wordt gezorgd: LEGOLAND Billund heeft poepzakjes klaarliggen voor honden bij de ingang en op diverse stations op het terrein. Daarnaast zijn er op geschikte plaatsen in LEGOLAND Billund voerbakken voor honden, zodat viervoeters ook iets kunnen eten en drinken als de gelegenheid zich voordoet.

LEGOLAND Billund openingstijden

De openingstijden van LEGOLAND Billund stellen iedereen in staat om het park te bezoeken en een hele dag (of dagen) te genieten van fantastische ervaringen rechtstreeks uit een kinderdroom. Plan je bezoek in ieder geval op tijd, maak gebruik van eventuele LEGOLAND Billund vouchers of profiteer van de vroegboekkorting – daarover later meer.

LEGOLAND Billund – Toelating tussen maart en november

LEGOLAND Billund Resort opent elk jaar van maart tot begin november zijn deuren voor avontuurlijke bezoekers. De openingstijden van LEGOLAND Billund variëren afhankelijk van de maand en de dag van de week – in het weekend kun je meestal langer blijven, vooral op zaterdag. Het plezier kan om 10.00 uur beginnen, wanneer alle attracties en attracties in Billund LEGOLAND het hele seizoen beginnen te werken.

Daarna kan de hele dag gebruik worden gemaakt van de spectaculaire aanbieding, meestal tot minimaal 18.00 uur. De openingstijden van LEGOLAND Billund variëren afhankelijk van het type attractie: achtbanen, draaimolens en andere attracties kunnen meestal tot een uur voor sluitingstijd worden gebruikt, terwijl de openingstijden van LEGOLAND Billund's Miniland iets anders zijn: Miniland is langer toegankelijk en jij 's Avonds kun je hier nog steeds de fantastische gebouwen van miljoenen legosteentjes bewonderen.

Geniet van langere openingstijden in het zomer- en vakantieseizoen

In de zomer en rond feestdagen zoals Pasen zijn de openingstijden van LEGOLAND Billund iets anders. Zo is het park op veel dagen in juli open tot 21.00 uur en kunnen de attracties of attracties tot 20.00 uur worden gebruikt. In de zomer hebben bezoekers de mogelijkheid om volop te genieten van het mooie weer en ook om de gezellige midzomeravonden door te brengen in het LEGOLAND Billund Resort.

Bekijk voor gedetailleerde openingstijden de LEGOLAND Billund openingstijdenkalender op de website van het park. Hier vindt u gedetailleerde openings- en sluitingstijden voor elke dag van het seizoen, zodat u uw bezoek nauwkeurig kunt plannen. Alle actuele prijzen van LEGOLAND Billund zijn hier ook te vinden.

 

Spaar met een vouchercode als voucher voor LEGOLAND Billund

Je hebt de mogelijkheid om meer geld te besparen met behulp van bepaalde trucs bij een bezoek aan LEGOLAND Billund. Vouchercodes zijn hiervoor bijvoorbeeld ideaal en worden met een beetje geluk door de vele partners van Billund LEGOLAND op het juiste moment aangeboden. U kunt een dergelijke vouchercode dan bijvoorbeeld gebruiken als voucher voor LEGOLAND Billund bij het online boeken: Voer gewoon de code in het invoerveld in en u ontvangt een overeenkomstige korting op toegang tot LEGOLAND Billund.

Bespaar met de "Be Happy Pass"

U kunt de "Be Happy Pass" gratis krijgen bij de Deense VVV-kantoren of direct bij LEGOLAND Billund. De voucher bestaat hier uit het feit dat u met behulp van de pas kortingen en kleine extra services krijgt voor tal van attracties in heel Denemarken. De "Be Happy Pass" bevat ook een kleine kortingsbon voor LEGOLAND Billund: Prijzen voor attracties met fotomomenten zijn verlaagd - en een extra foto als souvenir van Billund LEGOLAND is inbegrepen in de "Be Happy Pass" voucher!

Bespaar 33% met een Nordsee Holidays voucher voor LEGOLAND Billund!

Gasten van de vakantiehuizen en vakantieappartementen van Nordsee Holiday in West-Jutland kunnen zich verheugen op een goede korting voor Billund LEGOLAND: boek bij ons een accommodatie in Vejers, Blåvand of een van onze andere gebieden, en wij geven u een LEGOLAND Billund-tegoedbon voor 33 % korting op het toegangsticket voor LEGOLAND Billund.

LEGOLAND Billund-tegoedbon wordt weggegeven

Een LEGOLAND Billund waardebon kan natuurlijk ook prachtig cadeau worden gedaan. U kunt kinderen, vrienden of zelfs uw partner heel blij maken door ze uit te nodigen om samen op bezoek te komen. Iets mooiers kun je kinderen bijna niet geven voor hun verjaardag of voor kerst! Des te gezelliger is het natuurlijk in combinatie met een vakantie in Denemarken, waarbij je als verrassing een uitstapje naar het park plant met een LEGOLAND Billund voucher. Coupons voor LEGOLAND Billund zijn online verkrijgbaar, op de website van het park, in de vorm van een leuke cadeaubon die je zelf kunt ontwerpen.

Mensen met een handicap of speciale behoeften

Billund LEGOLAND hecht er veel waarde aan om het voor mensen die niet in het reguliere bezoekersschema passen gemakkelijk te maken om LEGOLAND Billund zonder problemen binnen te komen en te verblijven. Er wordt veel geïnvesteerd in toegankelijkheid, zodat paden en sanitair ook rolstoeltoegankelijk zijn. Daarnaast kunnen er ter plaatse zelfs rolstoelen worden geleend en krijgen begeleidende personen met een ernstige handicap gratis toegang tot LEGOLAND Billund.

Ook is er aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen mensen met autisme of ADHD specifieke 'zorgarmbandjes' krijgen die aangeven wat hun speciale behoeften zijn. Daar wordt dan rekening mee gehouden door het parkpersoneel. Dragers van zo'n "toon consideratie-armband" hoeven maar kort in de rij te staan ​​bij attracties, voelen minder stress en kunnen de dag in Billund LEGOLAND zo comfortabel mogelijk doorbrengen.