Søndervig - Toegangspoort tot de Noordzee

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Meer filters

Welkom in Søndervig, de poort naar de Noordzee, waar het bruisende stadsleven en het prachtige kustlandschap elkaar ontmoeten. Søndervig is een oude badplaats die door de jaren heen veel bezoekers heeft getrokken vanwege het witte, zachte zand en de bruisende Noordzee. Daarom vind je in Søndervig ook charmante, nostalgische gebouwen en vakantiehuizen. Søndervig heeft ook een moderne transformatie ondergaan en vandaag de dag is LALANDIA Søndervig een belangrijke trekpleister voor de stad. Als je in een vakantiehuis in Søndervig verblijft, kun je toegang tot het waterpark kopen.

Vakantiehuizen in de omgeving van Søndervig
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Bunkers bij Søndervig

Søndervig staat ook bekend om de vele bunkers die in het zand bij het strand liggen. Het gebied maakte deel uit van de Atlantikwall, een kustverdedigingsstelling die de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog bouwden. Tegenwoordig kun je de bunkers betreden - op eigen risico. Ringkøbing Fjord Museer organiseert in de zomer wekelijkse bunkerrondleidingen, waar je het griezelige verhaal van de Tweede Wereldoorlog kunt horen.

Prachtige natuurbelevenissen

Als je op zoek bent naar ervaringen in de natuur, dan heeft Søndervig ook iets heel bijzonders te bieden. De unieke ligging van het gebied tussen de Noordzee en Ringkøbing Fjord biedt veel mogelijkheden voor watersporten. Bijvoorbeeld paddleboarden op Ringkøbing Fjord? Of windsurfen aan de Noordzee?

Misschien ben je meer in voor een fietsvakantie? Dan kun je over het fietspad naar het oude, gezellige marktstadje Ringkøbing of het moderne vissersstadje Hvide Sande fietsen.

FAQ over Søndervig


1. Wanneer vindt het zandsculpturenfestival plaats en is het iets wat je mee moet maken?

Het Zandsculpturenfestival wordt elk jaar gehouden van mei tot oktober. Het is een indrukwekkend evenement waar kunstenaars verbazingwekkende sculpturen van zand maken. Als je extra nieuwsgierig bent, kun je meedoen vanaf begin mei, wanneer de kunstenaars de zandsculpturen maken. Het Zandsculpturenfestival trekt jaarlijks meer dan 120.000 bezoekers en vierde in 2023 zijn 20e verjaardag. Lees hier meer over het zandsculpturenfestival: https://sandskulptur.dk/

2. Wat zijn de leukste activiteiten voor kinderen in Søndervig?

Kinderen zullen het heerlijk vinden om op het brede zandstrand te spelen, de zandsculpturen te verkennen en leuke activiteiten zoals minigolf en watersporten uit te proberen. Daarnaast is LALANDIA Søndervig ook een MUST voor waterliefhebbers.

3. Kun je in een vakantiehuis in Søndervig verblijven en naar Lalandia gaan?

Ja, je kunt in een vakantiehuis in Søndervig verblijven en toch het waterpark in Lalandia bezoeken. Je hoeft alleen maar de entreeprijs te betalen.

4. Is het mogelijk om vakantiehuizen in Søndervig te huren via Nordsee Holidays?

Ja, Nordsee Holidays biedt een ruime keuze aan vakantiehuizen in Søndervig via ons lokale verhuurkantoor ehuse. Hier kunt u kiezen uit alles van luxe vakantiehuizen met zwembad tot gezellige vakantieappartementen. Je vindt onze selectie op deze pagina.

5. Zijn er naast het zandsculpturenfestival nog andere festivals of evenementen?

Ja, Søndervig organiseert het hele jaar door verschillende festivals en evenementen. De nieuwjaarszwemtocht op 31 december is een groot succes, met meer dan 1000 gasten die in het water springen en proosten met champagne.