Vejers Strand – Vakantie in alle rust

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Meer filters
Vind een vakantiehuis in Vejers
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Vejers Strand is een klein stadje aan de kust van West-Jutland, ongeveer halverwege tussen Henne en Blåvand. Oorspronkelijke dorpsstructuren zijn een rustig vakantieparadijs geworden, dat toch zijn rust heeft behouden. De verbinding met de natuur is nog steeds dichtbij, mensen leven in harmonie met flora en fauna en blijven respectvol dicht bij de Noordzee, de bron van alle energie van de lokale bevolking. En toch, zonder de natuur te verstoren, is rondom Vejers een ware vakantie-idylle ontstaan. Met zijn onvergelijkbaar mooie strand voor de deur, waarvan sommige zelfs met de auto berijdbaar zijn.

Voeg daarbij de wilde en romantische natuur en een paar leuke, authentieke bars en traditionele bedrijfjes - geen wonder dat Vejers de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een van de topplekken aan de Deense Noordzee. Veel vakantiegangers komen jaar na jaar terug en genieten van een stukje puur Denemarken aan het Deense Vejers Strand - en op een heel individuele manier.Of het nu met kinderen en kegels op sleeptouw is, met hond(en) of als stel - Vejers Strand verovert de harten van vakantiegangers op zoek naar ontspanning sneller slaan.

Vakantiehuis idylle in Vejers Strand in Denemarken

Zo klein en slaperig als Vejers op het eerste gezicht lijkt, achter de stille façade wacht eigenlijk heel wat veelzijdigheid. De plaats biedt vakantiehuizen en accommodatie op zeer verschillende locaties. Er zijn veel leuke vakantiewoningen in alle soorten en maten, voor elke behoefte en desgewenst met een geweldige luxe uitrusting beschikbaar. Er zijn ook kleine, goedkope vakantieappartementen.

Nabijheid van de natuur in het Deense Vejers Strand

Waar je ook bent in Vejers, je voelt meteen de algemene verbondenheid met de natuur van de plaats en de mensen die hier wonen. Het vrijetijdstoerisme is harmonieus gecombineerd met de flora en fauna, zonder dat het een het ander verstoort. Integendeel - alles bruist van het leven, en niet alleen vanwege de vele honden die hier met hun baasjes op vakantie gaan!

Dicht bij het strand, de actie of
vakantie midden in het bos

Als je altijd al je vakantie dicht bij het strand hebt willen doorbrengen, dan is Vejers de plek voor jou. Sommige vakantiehuizen liggen op slechts een paar honderd meter van het strand, op grote duinpercelen en met een fantastisch uitzicht op zee. Als u graag dicht bij de actie bent, kunt u ook in de directe omgeving van het schattige stadscentrum verblijven. En voor liefhebbers van het zeer afgelegen is er ook iets: Vejers Strand in Denemarken biedt ook vakantiehuizen die extra rustig zijn, te midden van geurende bomen en struiken in het bos. Hier ben je helemaal voor jezelf, maak je het jezelf extra gemakkelijk en waan je je midden in een sprookjesbos.

Herten, vossen en konijnen


In de regio rond Vejers leven naar schatting zo'n 1.600 edelherten, vooral in de bosrijke gebieden niet ver van Vejers Strand. In de vroege ochtenduren of in de schemering kom je er misschien een paar tegen: Soms lopen ze zelfs midden in het vakantiegebied en zijn daarom een ​​echte attractie! Of het nu herten, vossen of hazen zijn - ze zijn allemaal natuurlijke buren op vakantie in het Deense Vejers Strand. En dat is geen wonder: rond Vejers en in het algemeen in West-Jutland kunnen flora en fauna uitstekend gedijen. Er zijn vredige bossen, weelderige weilanden, duinen, meren en heidevelden - puur geluk voor mens en dier.

Fietsvakantie in Vejers

Als u op vakantie bent op twee wielen, dan bent u bij Vejers aan het juiste adres. Vejers ligt aan de Deense westkust, waar het landschap vlak is en waar veel fietspaden zijn. Er is dus volop gelegenheid om de omgeving per fiets te verkennen. Neem de voedselmand en de koffiepot mee en zoek een rustige, zonnige plek om te genieten van de unieke natuur met heide, bos en strand.

Ongerept strand, duinen en de eindeloze Noordzee

Vejers Beach is landelijk bekend en razend populair. Want aan het einde van Havvej, dat midden door Vejers loopt, splitst het strand zich in een noordelijk en een zuidelijk deel. Het bijzondere: het zuidstrand is een autostrand en mag door allerlei soorten motorvoertuigen worden bereden. Dit is erg praktisch, vooral voor watersporters met veel uitrusting, maar ook voor gezinnen met veel strandbagage, maar ook voor rolstoelgebruikers. Op het autostrand hebben ze allemaal de mogelijkheid om met hun motorvoertuig tot aan de waterkant te rijden. Vanaf hier heeft u vrij zicht op de eindeloze Noordzee, u kunt zwemmen, surfen, spelen en wandelen zoals u wilt. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het noordelijke deel van Vejers Strand in Denemarken, behalve dat auto's hier taboe zijn. Trouwens: ook honden voelen zich thuis op het strand en zijn graag geziene gasten in Vejers, net als overal in West-Jutland!