Kies accommodatie
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Fietstochten in Denemarken aan de westkust

Als je van trappen houdt, zijn de mogelijkheden zowel voor de getrainde fietser als voor het gezin met het lunchpakket goed. Aan de westkust is het landschap vlak en zijn er veel fietspaden. Dit betekent dat u alleen of in gezelschap van vrienden en familie vele aangename uurtjes op de fietspaden kunt doorbrengen.

Denemarken is een fietsland en de Denen zijn gewend aan fietsers. Je kunt dus veilig mee in het verkeer als je op de fiets zit. Er zijn ook veel fietsverhuurbedrijven in Denemarken waar je je fiets kunt huren als je deze niet van thuis mee wilt nemen. Vraag uw lokale verhuurbedrijf van Nordsee Holidays waar de dichtstbijzijnde fietsverhuurder zich bevindt.

Gravel Bike Challenge Blåvandshuk

Gravel Bike Challenge Blåvandshuk is een UCI Gravel World Series-evenement waar wereldsterren in Gravel Bike Cycling van 5-7 naar Blåvandshuk komen. mei 2023.
De profloop is op zaterdag 6 mei, de oefenloop voor iedereen op 7 mei.
Wanneer het evenement van start gaat, is Blåvand aan de andere kant en zijn er concerten, kraampjes en een gezellige sfeer in het hele gebied.

Je kunt hier meer lezen over de Gravel Bike Challenge Blåvandshuk.

Fietsen over lange afstanden

Er zijn veel nationale en regionale fietsroutes in de gebieden langs de westkust. Je vindt er routes van 5 km tot 600 km, dus het is gewoon een kwestie van de fiets oppompen en gaan.

Mountainbike parcours

Henne Strand
In Blåbjerg Plantage, dicht bij Henne Strand, zijn enkele van de beste mountainbikeroutes van Denemarken. Er zijn in totaal 3 trajecten. Groene route van 4 km, zwarte route van 7 km en witte route van 13 km.

Allemaal vanaf de parkeerplaats bij Blåbjergstenen.

Blåvand
Als je de mountainbike mee op vakantie hebt, ligt het voor de hand om een ​​uitstapje te maken naar Blåbjerg Plantage, Søndre Plantage of Borderup Klitplantage, waar je MTB-routes vindt voor zowel beginners als gevorderden.

Goede tips over fietsroutes in Denemarken
Fietsvakantie Henne Strand

Als je van trappen houdt, zijn er genoeg mogelijkheden voor zowel getrainde fietsers als gezinnen die enthousiast zijn over fietsen. Verhuur van fietsen

Mountain bike
Plantage Blåbjerg bij Henne Strand heeft enkele van de beste mountainbikeroutes in Denemarken. Er zijn 3 verschillende trajecten. Groene route over 4km, zwarte route over 7km en witte route over 13km. Alle routes starten vanaf de parkeerplaats van Blåbjerg.

Fietsvakantie Ulfborg en Vedersø Klit

De natuurgebieden bij Ulfborg zijn ideaal voor buitenactiviteiten. Ga wandelen in de uitgestrekte bossen en heide bij Stråsø Klitplantage of wandel langs de duinen in Skave Mose en geniet van het geweldige uitzicht vanaf de duintop “Marens Maw” over de plantage, de duinen en de Noordzee. Voor de mountainbikeliefhebbers is er een mountainbikeparcours in de plantages bij Lystbækgaard.

Fietsvakantie Houstrup

Als u de omgeving van Houstrup beter wilt leren kennen op de fiets, zijn er goede mogelijkheden en routes voor elk wat wils. U kunt ook fietsen huren. Lees hier meer over Fietsverhuur.